Als het niet op m'n BlackBerry werkt gebruik ik het niet.

Het gemak van een BlackBerry went snel. Even tussendoor mail checken, nieuwe blogs scannen, twitteren enz. Inmiddels durf ik wel te stellen dat iets wat ik ook op m’n BlackBerry kan gebruiken werkt. Sterker nog: als ik er niet vanaf m’n BlackBerry bij kan neemt de kans af dat ik het regelmatig zal gebruiken of zal blijven gebruiken. Best belangrijk dus, voor mij.

Nou was dat in het begin best een probleem. Want een BlackBerry heeft “zo uit de doos” weinig functionaliteit. Mail en agenda heeft iedereen snel door, maar daarna blijft het een beetje stil. Erg vervelend dus als een paar van je collega’s (de happy few) een BlackBerry hebben, geen uitleg hebben gekregen, niet over aanvullende applicaties beschikken en jou tracteren op snelle, korte reacties en verder nooit meer met een inhoudelijke reactie komen.

Gelukkig zijn er inmiddels volop applicaties beschikbaar, kunnen de nieuwe BlackBerry modellen ook heel veel applicaties aan en is er AppWorld waar je ze snel en gemakkelijk over the air kunt installeren. Zo kent iedereen wel onze Teletekst reanimatie en is UberTwitter in hoog tempo populair geworden onder twitterende BlackBerry gebruikers. Maar er is nog veel meer! Zo is de nieuwste gratis BlackBerry client voor Sametime na veel versies uiteindelijk erg mooi en functioneel.

  Maar de klapper die voor mij bijna alle vitale interne systemen echt waardevol heeft gemaakt is de Content Mobilizer van onze mobile collega’s, voor intern gebruik op alle interne systemen aangesloten. Om een idee te krijgen hoe dat kan werken kun je van een aantal via internet toegankelijke Lotus Connections sites eens kijken met deze free trial. De functies die ik zelf het meest gebruik zijn:

  • Agenda van een collega raadplegen, in Domino of Exchange, ook wel CoMo for Calendar;
  • Klant bellen direct vanuit de gegevens in TeamSpirit CRM;
  • Browse blogs in onze interne Lotus Connections.

  Tijdens Lotusphere komt IBM ook met een aankondiging die onderstreept dat BlackBerry meer is dan alleen mail en agenda. IBM investeert in applicaties en heeft vanaf nu ook een QuickR/J2EE en een Connections client voor de BlackBerry.

  Gebruik je zelf ook applicaties op je BlackBerry? Je reactie is welkom!

  BlackBerry 9700 Bold2 Content Mobilizer e-office
  Advertisements
  This entry was posted in nederlands and tagged , , . Bookmark the permalink.

  One Response to Als het niet op m'n BlackBerry werkt gebruik ik het niet.

  1. June63 says:

   Academic Publishers in Europe (APE) Conference in Berlijn 19 januari. Nature.com gaat zijn e-journals op mobile devices beschikbaar maken.
   Een doorbraak voor de STM wereld.

  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Google+ photo

  You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  w

  Connecting to %s