Work21 en agenda's delen

Inmiddels kijk ik terug op 15 jaar bij e-office. En sinds dag 1 vind ik het heel gewoon dat iedereen zijn of haar agenda deelt met alle collega’s. Maar nog steeds blijkt dat soms bijzonder te zijn, hoewel dat meer zit in de manier waarop. Bij e-office vinden we namelijk dat die informatie steeds actueel en compleet moet zijn en bovendien op ieder moment voor iedereen op alle manieren toegankelijk. En daar gaan we inderdaad best ver in.

e-office Groepskalender voor Lotus Notes Exchange 2010 en BlackBerryHet begint heel basaal: iedereen kan, zowel met Notes als Outlook, free/busy time gebruiken bij het plannen van een afspraak. Klinkt basaal, maar is het sinds Exchange 2010 helaas niet meer. Daarna kan ook iedereen elkaars agenda lezen. Ook dat klinkt simpel zolang iedereen of Notes of Outlook gebruikt, maar door elkaar is alweer een stuk ingewikkelder. Daarvoor gebruiken we sinds jaren ons eigen product TeamSpirit Groepskalender, inmiddels ook geschikt voor Exchange 2010. TeamSpirit Groepskalender kun je met Notes gebruiken, maar ook met een browser en er is ook een “light” ingang voor mobiel gebruik. Maar het gaat nog even door: de agenda van vandaag is ook zichtbaar in de standaard contactenlijst op de BlackBerry waarbij helemaal niets aan de BlackBerry gewijzigd is. Reuze handig in de praktijk: vlak voordat je een collega belt zie je op dezelfde plek nog even waar hij of zij is. En tenslotte hebben we nog ons zwitsers zakmes: de Content Mobilizer (CoMo) geeft ook toegang tot alle agenda’s, zowel tot Notes als Exchange 2010.

Goed vullen en raadplegen van agenda’s is key voor onze manier van werken, we zijn dus ook steeds op zoek naar manieren om dat nog verder te verbeteren. Zo zijn steeds meer collega’s aan de slag met Traffical, daarmee word je geholpen om reistijd in te plannen. En zijn een groeiend aantal collega’s met Google Apps actief. Om er voor te zorgen dat het delen van agenda informatie tussen Notes, Exchange en GMail net zo gemakkelijk wordt als we gewend zijn zonder GMail is een uitdaging die ons op het lijf geschreven is!

Advertisements
This entry was posted in nederlands and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s