We kunnen je missen!

De afgelopen week was ik ziek, flink ziek. Lang niet op kantoor dus en ook daarbuiten niet aanspreekbaar. Tijdens zo’n onverwachte periode van verzuim is het mooi om te ontdekken wat work21 voor je kan doen. In deze weken hoor je mensen praten over HNW vanwege een dagje thuis voor een voetbalwedstrijd of in de tuin onder een boom werken. Maar veel wezenlijker voor work21 is de synergie die ik heb ervaren door er onverwacht helemaal niet te zijn. Dat zit namelijk niet in een draadloos laptopje of vanuit huis overal bij kunnen, maar in de manier van werken en bovenal: teamgeest. Gewoon toeschietelijke collega’s die je willen helpen om ervoor te zorgen dat alles door kan blijven gaan en ook in de gelegenheid zijn om je helemaal te ontzorgen.

Het recept? Allereerst natuurlijk toeschietelijke collega’s, da’s een vereiste. Verder is open agenda’s met correcte vulling nodig. Dus met de namen van gesprekspartners en de locatie. De gegevens van die gesprekspartners moeten uiteraard met e-mail en aktueel mobiel nummer in CRM staan. Verder aktuele statussen, complete gespreksverslagen, gemaakte afspraken in de projectdossiers of bij de opportunities danwel contracten.

Nou gaat dat laatste niet zomaar vanzelf. En daar hebben we dus wat op bedacht: ieders telefoon declaratie worden standaard de in CRM bekende nummers aangemerkt als zakelijk gesprek. Dat is de incentive om het CRM systeem goed bij te houden. Verder wordt alle e-mail aan adressen die in CRM bekend zijn automatisch opgeslagen in de correspondentiedatabase, tenzij je de relatie als prive hebt aangemerkt of het bericht als persoonlijk hebt gemarkeerd. Deze manier vergt weinig discipline en zorgt er toch voor dat je collega snel je taken kan overnemen.

Zo is iedereen soepel uitwisselbaar. Het geeft je de rust om even ziek te kunnen zijn, maar – veel leuker – ook de kans om er spontaan even tussenuit te gaan!

Advertisements
This entry was posted in nederlands and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s